grf

 

 

TILBAKEMELDINGER FRA PERSONER SOM HAR BENYTTET ASKI PÅ SIN VEI TILBAKE TIL ARBEIDSLIVET

   
 
  Tony Ensio Siven
 

Gjennom et attføringsløp oppnådde Tony E. Siven lærekontrakt på BYGGERN 

 Les artikkelen her.

 
   
 
  Terje André Møksvold Nergård
 

Tiden min på Aski AS i tiltaket Arbeid med Bistand var en spennende og lærerik affære.

Jeg har fått innblikk i barnehageyrket, før jeg ville prøve butikkyrket. Jeg jobbet på Europris på Bygnes i ca. 6 måneder før jeg fikk arbeidspraksis på Plantasjen.

Takket være god oppfølging av veilederne i Aski fikk jeg motivasjon og masse tips til å stå på og gjøre mitt beste når jeg var på jobb.

I dag jobber jeg fulltid i fast stilling på Plantasjen og er strålende fornøyd. Mye av dette skal Aski AS ha stor takk og heder for.

Min tid i Aski har bestått av gode samtaler på møter, og jeg har fått masse gode tips og råd om arbeidslivet.

Jeg fikk prøve meg i barnehage som inneholdt aktivitet med barn og deltok også i vaktmesteroppgaver, men jeg fant ut at dette var ikke helt meg. Vi ble enige om å prøve butikk. Jeg begynte, ble fort «forelsket» i butikkyrket, og har fått venner via butikkyrket og via Aski.

 
   
 
  Mariann Helland
 

Før jeg begynte i tiltaket APS jobbet jeg som butikkslakter. Dette yrket ble etter hvert for krevende, både for hodet og kroppen. Etter en periode frem og tilbake med sykemelding ble jeg via NAV søkt inn til ASKI.

Personalet ved ASKI var veldig imøtekommende, trivelige og positive, som igjen førte til at jeg fikk lyst til å prøve noe nytt. Jeg startet med arbeidspraksis i ASKI barnehage hvor jeg ble værende hele tiltaksperioden.

Å jobbe i barnehage har for meg vært et så givende og kjekt yrke at jeg nå har valgt å ta meg en utdanning innenfor barne - og undomsarbeiderfaget til høsten. Etter at jeg ble avsluttet i tiltaket APS har jeg vært i full aktivitet i ordinærpraksis ved Åkrasanden Kulturbarnehage.

Når jeg ser tilbake på min tid ved ASKI så merker jeg at har fått gnisten tilbake. Takket være god oppfølging, støtte og hjelp fra de som jobber ved ASKI.

 
   
   
     
  Odd Kåre Høines    
 

Jeg jobbet tidligere i Nordsjøen, som matros på en standby båt, men måtte slutte der på grunn av helse problemer, så da måtte jeg finne meg noe nytt å jobbe med. Jeg bestemte meg for å satse på noe innen IT, men det ble ikke så lett uten utdannelse og kun selvlært kunnskap.

NAV søkte meg inn på Aski hvor jeg jobbet i data butikken (eRBeco som den het dengang). Etter en stund der begynte jeg i Arbeid med Bistand, til slutt greide vi i lag å finne en arbeids plass innen profileringsbransjen. Fra 1. januar 2011 starter jeg opp i full stilling ved Tonjer Skilt & Dekor i Haugesund etter avsluttet attføringsløp i Arbeid med Bistand på Aski.

Jeg er veldig fornøyd med innsatsen og all hjelpen jeg har fått fra ASKI og deres ansatte og kan anbefale Aski til andre.